تفاوت کارت حافظه های SD و CF در چیست؟

کارت های SD از محبوب ترین و پرفروش ترین کارت ها می باشند و در حال حاضر اکثر شرکت های تولید کننده حافظه ، کارت های SD مخصوص خود را تولید می کنند. کارت های SD به دو نوع تقسیم می شود که عبارت اند از: SDHC و SDXC.

از ابتدای سال 2005 مرسومترین کارت حافظه مورداستفاده، کارتهای SD شناخته شده است. ظرفیت کارتهای SD از  16MB تا  2GB موجود می باشد. همانند سایر کارتهای حافظه، کارتهای SD نیز با سرعتهای انتقال مختلف تولید شده اند. بیشتر کارتهای SD دارای سرعت انتقالی در حدود 2MB/s  می باشند. اما کارتهای SD ای به بازار ارایه شده که دارای قابلیت انتقال دیتا بین 8 تا 10 مگابایت در ثانیه هستند. سرعت انتقال بالا برای ضبط ویدئو با کیفیت فریم در ثانیه بالا یا ترکهای صوتی کیفیت بالا عامل مهمی می باشد. بسیاری از سازندگان دوربینهای دیجیتال فیلمبرداری باکیفیت ، تنها با استفاده از کارتهای حافظه SD ،سرعت بالا را تضمین می نمایند.

کارتهای CF درون خود هم تراشه های حافظه و هم مدارهای کنترل کننده را دارا می باشند. بیشتر دوربینهای دیجیتال از کارتهای CF استفاده می کنند و می توانند بدون مشکل از کارتهایی با ظرفیت  1GB یا حتی  2GB استفاده نمایند. کارتهای CF هم اکنون از محدوده  8MB تا  8GB وجود دارند .

هر دو حافظه  برای ذخیره سازی اطلاعات مربوط به دوربین ها و انتقال آنها به کامپیوتر می باشد. تفاوت اصلی کارتهای CF و  SD نهفته در انتقال سرعت، ظرفیت ذخیره سازی و سرعت انتقال است . کارتهای "SD" یا  Secure Digital  نقاط اتصالشان با دوربین از طریق تماسی است در حالی که در "CF" تعدادی سوزن هستند که

درون قسمت ماده دوربین فرو میروند.

کارت های CF نسبت به کارت های SD بزرگتر هستند و برای استفاده نیاز به دوربینی است که مجهز به پین هایی داخلی برای اتصال به این نوع حافظه ها باشد.مشکل استفاده از کارت های CF در این است که گاهی ممکن است در اثر استفاده زیاد پین های موجود در آن نیز آسیب ببیند و بالاترین مزیتی که این نوع کارتها دارند ظرفیت و سرعت مربوط به آنها می باشد.

كارتهای CF خيلي محكمتر از کارت های SD می باشند و حتي در حرارتهای بالا و سرمای شديد هم دچار مشكل نمی شوند حتی گفته ميشود اگر در آب جوش هم بيوفتند بازهم اطلاعاتشان قابل بازیابی است.

نقاط اتصال کارت های SD کاملا در سطح بیرونی کارت قابل مشاهده می باشد و از لحاظ فیزیکی از کارت های حافظه CF کوچکتر می باشند.در نتیجه دوربین های استفاده کننده از این نوع کارت ها نیز می توانند کوچکتر و سبکتر باشند.به طور معمول استفاده کنندگان کارت های SD از CF بیشتراند ،زیرا بیشتر نقاط و بخش های دوربین ها از حافظه SD استفاده می کنند.کارت های SD به پر سرعتی کارت های CF نمی باشند ولی بعضی از کارتهای SD نیز سرعت های مناسبی دارند که متعاقبا در بازار با هزینه بالاتری موجود می باشند. همچنین کارت های SD با انواع مختلفی چون SDHC و یا SDXC  و با حداقل ظرفیت 2GB به بازار آمدند.

اگرچه کارتهای  SD  نیز در بسیاری از دوربین ها مورد استفاده قرار می گیرد و از لحاظ سرعت بسیار مناسب است اما در حالت کلی کارت های CF نسبت به کارتهای SD متناظر به مراتب سرعت بهتری را فراهم می کنند. 

در صورتی که از دوربین های SLR معمولی استفاده می نمایید کارت حافظه های SD برای دوربین شما مناسبتر است. ولی اگر دوربین شما جزو دسته SLR حرفه ای می باشد بهتر است از حافظه های CF برای دستیابی به سرعت بالاتر استفاده نمایید. در حالت کلی برای شروع کار خرید  دوربینی که با حافظه SD کار می کند مناسب است. که بعدها می توانید با خرید یک حافظه CF سرعت آن را ارتقاء دهید.درحالی که  بیشتر کامپکتها از "SD" استفاده میکنند.با وجود اینکه کارتهای SD پیشرفت های زیادی در زمینه سرعت و ظرفیت داشته اند اما کارت های CF هنوز محبوبیت خود را دارا می باشند.


هر دوی این کارتها امروزه در ظرفیتهای بالایی چون 2، 4، 8 ،16و 32 موجود هستند. ولی هر دوربینی هر کارتی را قبول نمی کند. برای مثال دوربینهای SLR کنون از کارت "CF" و بیشتر کامپکتها از "SD" استفاده میکنند. سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات هم کم و بیش در هر دو یکسان است، از سرعتهای معمولی تا کارتهای بسیار سریع .